Tarieven en boeken


Tarief
Onze woning al te huur vanaf €48,00 per nacht, voor 2 personen.

Ook te huur via "Stichting vrienden op de fiets"

Voorwaarden en tarieven voor het boeken via deze stichting zijn te bekijken op:
www.vriendenopdefiets.nl

Sinds kort verhuren wij ons vakantiehuisje ook als Bed and Breakfast. 
Een overnachting voor 2 personen, kost €58,- per nacht, inclusief ontbijt.
Geheel exclusief toeristenbelasting van 1.35 per persoon per nacht.

Boeking via onderstaande gegevens of via B&B.

De woning is niet voor verhuur voor langere tijd geschikt.

Contact en boeken
Neem contact op voor aanbiedingen, via mail nix-frissen@home.nl of per telefoon via 06 25 22 71 74
De geschiedenis van het vakantiehuis.

In het verre verleden was vakantie vieren iets voor koningen of tsaren. De rest van de bevolking was niet gefortuneerd genoeg om een vakantie te bekostigen.
In Nederland is vakantie vieren iets van na de 2e wereldoorlog. Voor die tijd was vakantie vieren meer een dagje weg, naar bv het strand of een trip naar de Veluwe. In de jaren 50 steeg de koopkracht van een groot aantal mensen. Er ontstonden rond die tijd ook de eerste vakantieparken. Bij ons in de regio, waren het vooral de rijke ‘Hollanders’ die de weg naar het zuiden wisten te vinden. In Valkenburg werden villa’s gebouwd als vakantieverblijf voor de meer welgestelde Nederlander.
Terwijl de huisjes in vakantieparken meer basic waren, zijn de huizen gebouwd in Valkenburg ruimer en luxer.

Vanaf midden jaren zeventig zijn steeds meer particulieren die appartementen verhuren of schuren ombouwen tot vakantiewoning. De vraag naar vakantieadressen wordt steeds groter en zeker de regio Zuid-Limburg is populair. Ook komen er steeds meer vakantieparken die elkaar beconcurreren met extra luxe. De een heeft een sauna, de ander een grote uitgebreide keuken of arrangementen met tripjes Maastricht, Dierentuin bezoekjes etc. Ook zijn er steeds meer verhuurders die als extra service hun vakantiehuisje aanbieden als bed & breakfast. 

Fietstoerisme in Limburg

De regio Zuid-Limburg wordt de laatste jaren overladen met fietstoeristen. De aantrekkingskracht van de natuur, de relatieve rust in combinatie met de zich snel elkaar opvolgende heuveltjes lokt de fietsen naar onze omgeving.
Valkenburg is sinds jaren de fietshoofdstad van Nederland en de rest van de dorpjes in de regio genieten mee met dit succes. De jaarlijks terugkerende Amstel Gold Race, WK wielrennen, een wereldbekerwedstrijd veldrijden en meerdere kleinere koersen voor zowel dames als heren doorkruisen Limburg. Voor de wielertoerist zijn er meerdere mogelijkheden om dezelfde bergjes te beklimmen als hun helden. Eyserbosberg, Keutenberg, Cauberg etc komen veelal voor in de het parcours van de amateurversie van de Amstel Gold Race, van Limburgs Mooiste of al de andere mooie tochten.

 

Evenementen

De verhuurindustrie (hotels, appartementen, vakantiehuisjes, vakantieparken, bed and breakfast, campings etc) profiteren ook van de vele evenementen in Limburg. Denk bijvoorbeeld aan Pinkpop, het jaarlijks muziekfestival of de kerstmarkt in Valkenburg. De kerstmarkt is jaren geleden begonnen als extra attractie in de luwe periode in november en december. Vandaag de dag is de kerstmarkt uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. De grotten met kerstmarkten, een kerstoptocht, door het hele dorp stands met glühwein en reibekuchen en dat alles in combinatie met de vele terrassen en kroegjes, trekt veel publiek.


Verandering van de vakantiemarkt

De laatste jaren is de vakantiemarkt erg veranderd. In het begin kon men vakantiehuisje alleen vinden via advertenties in de krant, de Kampioen of via de reisgidsen van de reisorganisaties, zoals Vrijuit, Arke etc.
Tegenwoordig is de markt een stuk transparanter.  Iedere zichzelf respecterende verhuurder heeft een site zodat de klant meteen goed geïnformeerd is.Ook de review sites, zoals Zoover, Tripadvisor en Vakantiereiswijzer hebben een grote invloed op het boekgedrag van de potentiële klanten. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw toverden veel Limburgers in de zomer hun huis om tot pension. Deze manier van verhuren is door de jaren heen verdwijnen en inmiddels ontstaan er veel Bed and Breakfast verhuurbedrijven. Airbnb is van de bepalende sites, waar veel mensen zoeken naar een kort vakantieverblijf.

Het huisje in Eys

De eerste inschrijving van ons huisje dateert uit 1974. Familie Frissen verhuurde het huisje als vakantiehuisje en hun eigen woonhuis vaker als pension. Als er gasten waren, kwam het wel eens voor dat de kinderen van familie Frissen op zolder of met meerdere kinderen op 1 kamer moesten slapen, zodat hun slaapplek gebruikt kan worden voor de verhuur.
Vanaf 1999 wordt de vakantiewoning geëxploiteerd door de dochter des huizes, Lisette.
Na enkele jaren de woning alleen als vakantiehuis te hebben verhuurd, zijn we 3 jaar geleden begonnen de woning te verhuren als bed & breakfast in samenwerking met Stichting Vrienden op de Fiets. Deze stichting maakt afspraken met verhuurders, zodat wandelaars en fietsen tegen speciale prijzen en volgens speciale condities een overnachting kunnen boeken. Sinds dit jaar is ons vakantiehuisje ook zonder Stichting Vrienden op de Fiets te boeken als bed& breakfast, echter tegen andere tarieven.